maandag 28 juni 2010

Crisis bij Non-profits?


Welke crisis is de echte oorzaak van inkomstendaling bij non-profits? De economische of een interne?

Pas in het nieuws: 1 op 4 verenigingen in België heeft het financieel moeilijk door de economische crisis… Althans dat is de perceptie van die verenigingen zelf. Het eigenlijke onderzoek van de Koning Boudewijnstichting toont niet aan dat de economische crisis de echte oorzaak is van de evoluties in inkomsten.

Als fondsenwervingadviseurs merken we bij EthiCom dat er intern bij organisaties nogal eens het één en ander misloopt om echt succesvol aan fondsenwerving te doen. De economische crisis is dan een gemakkelijk excuus voor fondsenwervers of bestuurders om de interne problemen niet onder ogen te zien.

Een misschien wat provocerende stelling, die ik in de praktijk toch meer bevestigd dan ontkracht zie… Laat maar weten wat u er van denkt.
Maar doe misschien eerst de zelftest om te weten hoe uw organisatie er voor staat. Is bij u de economische crisis de oorzaak of loopt er intern iets mis? Niemand anders ziet uw resultaat, wees dus eerlijk en kritisch voor u zelf.

Doe de zelftest op http://www.surveymonkey.com/s/FWzelftest_linkedin

Wanneer we voldoende gegevens verzameld hebben, krijgt u van EthiCom een evaluatie van uw organisatie ten opzichte van andere organisaties…

Ilja De Coster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten